Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс. Джерело: Facebook

Чому світ не може допустити поразку України у війні: емоційна заява британського міністра

Світу загрожують складні часи — епоха диктаторів і автократії. Саме тому колективний Захід не може допустити поразку України у війні з Росією.

Таку заяву озвучив міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, слова якого публікує The Sunday Times. В інтерв'ю журналістам він відреагував на заяви про втому Заходу від війни в Україні та попередив про "серйозні наслідки" для світу в разі перемоги російського диктатора Володимира Путіна.

"Нам загрожує небезпека потрапити в епоху, коли ми дозволимо диктаторам і автократам взяти гору, а це неймовірно небезпечно. Майже немає такої ціни, яку ми не були би готові заплатити зараз, щоби не допустити цього завтра", — наголосив британський міністр.

За словами Шаппса, витрати на оборону у Великій Британії та загалом на Заході недостатні для того, щоби відвернути загрозу відродження Росії. Світ має усвідомити, що не зможе уникнути оборонних бюджетів часів холодної війни, бо не можна забезпечити процвітання, економлячи на базових оборонних потребах.

"Якщо ми дозволимо Путіну виграти цю війну, затягуючи її, і він якимось чином переможе, виснаживши всіх інших, то ми страждатимемо від наслідків. І наслідки будуть неймовірно важкими для Європи, для Великої Британії, для світу. Причина, чому я так кажу, полягає в тому, що ми знаємо, що відбувається, коли диктатори маршують Європою", — пояснив він.

Британський міністр додав, що наслідки перемоги Путіна можуть відчути не лише в Європі, але й в Індо-Тихоокеанському регіоні чи деінде. Саме тому світ не може собі дозволити не виграти цю війну.

Нагадаємо, декілька днів тому в Міністерстві оборони Великої Британії заявили, що за останні тижні Україна мобілізувала зусилля для покращення фортифікаційних споруд і укріплень. Її військові сили повертаються до більш оборонної тактики вздовж більшої частини лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.12.2023 17:57