Фото: Офіс президента

Чому Захід не має боятися Путіна: пояснення Сибіги

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявив, що Заходу нема чого боятися погроз кремлівського диктатора Володимира Путіна, адже вони все одно не діють.

У своєму дописі у соцмережі X очільник МЗС пояснив, що Путін попри свої заяви нічого не робить.

"Погрози Путіна не діють. Союзники України не повинні піддаватися на них. Навесні 2022 року він попереджав про нечувані наслідки, якщо Захід надасть Україні зброю для оборони. Зброю надали. Путін нічого не зробив", — наголосив Сибіга.

Він зауважив, що Путін погрожував й наслідками після розширення НАТО, але нічого не зробив, коли Фінляндія та Швеція приєдналися до Альянсу. Така ж ситуація була й коли Україна отримала F-16. 

"Щоразу, коли Путін стикається із силою, він відступає і знаходить способи пояснити це своїм людям. Путін погрожує, щоб послабити підтримку України. Натомість союзники мають її посилити. Зняти обмеження. Зміцнити далекобійність, повітряний щит, економічну, енергетичну стійкість України. Страх і зволікання — це смерті та кризи. Щоб відновити мир, потрібна сміливість, а не страх", — додав Сибіга.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ України Андрій Сибіга заявляв, що державам, які не брали участі у першому Глобальному саміті миру у Швейцарії, варто переглянути позицію та долучитися до наступної масштабної зустрічі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.09.2024 13:59