Фото: РНБО

Данілов розповів, чи вдалося росіянам оточити Бахмут

На сьогодні ситуація у Бахмуті Донецької області важка. Проте про оточення міста не йдеться.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в ефірі телемарафону.

Данілов запевнив, що Бахмут залишається головною темою на Ставці Верховного головнокомандувача. Зокрема, сьогодні оборону міста обговорювали півтори години.

"На сьогодні про оточення Бахмута не йдеться. Розуміємо, що ситуація непроста й тому приймаються колективні рішення, що робити на тому чи іншому напрямку, в який спосіб посилювати цей напрямок. І такі питання на Ставці постійно проговорюються. Сьогодні щонайменше півтори години було обговорення усіх нюансів", — сказав Данілов.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що головнокомандувач українських військ Валерій Залужний та президент Володимир Зеленський мають "принципово різні погляди" на оборону Бахмута. Мовляв, головнокомандувач ЗСУ ще кілька тижнів тому закликав подумати про "тактичний відступ".

Натомість в ISW зазначають, що ЗСУ, ймовірно, проводять обмежене тактичне відведення військ із Бахмута. Водночас про повний відхід із міста говорити зарано.

Проте 6 березня президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки Верховного головнокомандувача. Під час зустрічі ухвалили рішення щодо продовження оборонної операції в Бахмуті. Члени Ставки висловилися за продовження оборонної операції та подальше посилення позицій ЗСУ в Бахмуті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2023 20:59