Операція в Курській області. Скріншот із відео

"День, який увійде в історію": ефектне відео українських десантників про перші години Курської операції

Операція українських сил в Курській області Російської Федерації розпочалася 6 серпня. Наші десантники показали кадри перших годин після початку наступальних дій на території ворога.

Відповідне відео опублікувало командування Десантно-штурмових військ Збройних сил України у своїх соціальних мережах.

"Перші години наступальної операції Сил оборони в Курській області Російської Федерації 6 серпня 2024 року. День, який увійде в історію російсько-української війни. Ретельна підготовка, планування, раптовість, бойовий дух та інформаційна тиша стали визначальними на початковому етапі операції", — зазначили десантники.

Командування Десантно-штурмових військ поінформувало, що у перші години операції українські військові здійснили розмінування, прорив кордону, знищення оборонних рубежів противника.

Також на підтримку учасників прориву працювала авіація й артилерія. Крім того, у перші години вже захопили перших полонених російських солдатів.

"Тепер усе залежить від стійкості українського солдата усіх родів військ, залучених до операції", — додали в Десантно-штурмових військах України.

Нагадаємо, авторитетні західні аналітики зробили такий висновок: навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2024 10:50