Новий міністр Франції у Києві. Джерело: Міністерство закордонних справ Франції

До Києва приїхав новий міністр закордонних справ Франції: подробиці візиту (фото)

До Києва з офіційним візитом прибув міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне. Він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Франції.

"Стефан Сежурне прибув до Києва для своєї першої поїздки на місце подій, щоби продовжити французьку дипломатичну діяльність і підтвердити відданість Франції своїм союзникам і цивільному населенню", — йдеться в повідомленні.

Як відзначив міністр, допомога Франції Україні є довгостроковим зобов'язанням.

"Майже два роки Україна була на передовій, захищаючи свій суверенітет і забезпечуючи безпеку Європи. Допомога Франції є довгостроковою. Це підтверджує те, що я приїхав до Києва у свою першу поїздку", — заявив очільник МЗС Франції.

Раніше французькі журналісти зазначали, що в Києві міністр зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, аби продемонструвати підтримку України з боку Франції. Спочатку візит в Україну планували для тепер уже екс-міністра Катрін Колони, проте Сежурне призначили замість неї на цю посаду.

Нагадаємо, що 8 січня у відставку з посади прем'єр-міністра подала Елізабет Борн, а вже наступного дня президент Франції Еммануель Макрон призначив на її посаду 34-річного міністра освіти Габріеля Атталу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.01.2024 12:38