Федір Веніславський. Джерело: "Медіацентр-Україна"

Допустиме обмеження: ухилянтам можуть заборонити керувати автомобілями

У законопроекті про мобілізацію, який зараз розглядає Верховна Рада, ймовірно, обмежать ухилянтам право керувати транспортними засобами. Нардепи схильні погодитися з цією нормою документа.

Про це повідомив народний депутат від "Слуги народу", член парламентського комітету з питань нацбезпеки Федір Веніславський на брифінгу 6 березня.

Аналізуючи питання, пов’язані з можливістю за зверненнями територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в судовому порядку обмежувати права громадян, Веніславський відзначив, що депутати допускають не всі запропоновані обмеження в редакції документа, за який проголосували в першому читанні.

"Йдеться про право на розпорядження грошовими коштами, які знаходяться на рахунку, право виїзду за кордон і право керування транспортного засобу… Депутати дійшли консенсусу, і ми допускаємо лише одне обмеження з них — право керування транспортними засобами. Це стосується людей, які не виконали вимогу ТЦК і не з’явилася для оформлення документів для уточнення даних, не з’явилася за повісткою", — сказав Веніславський.

Раніше у Верховній раді скасували засідання на 6-8 березня. Під час них парламент мав розглянути новий законопроект про мобілізацію. Депутати повернуться до роботи, коли буде готовий закон про мобілізацію, щоб розглянути всі поправки до нього.

Нагадаємо, раніше міністр юстиції Денис Малюська заявив, що до ухилянтів можуть застосовувати певні обмеження у правах, згідно із законопроектом про мобілізацію. Водночас кожне положення цього проекту закону підлягає ретельній і виваженій оцінці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 06.03.2024 18:37