Фото: Telegram Давида Арахамії

"Досить лякати народ": Арахамія відреагував на скандальні закиди Гарібашвілі

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія відповів на заяви грузинського прем’єр-міністра Іраклія Гарібашвілі. Грузинський політик звинуватив українських колег у втручанні у внутрішні справи країни.

Відповідну заяву Арахамія опублікував у Telegram.

"Прем'єр-міністр Грузії ображено заявив, що нібито українські політики втручаються у внутрішні справи Грузії. Мені здається весь світ розуміє, що збереження демократії в Грузії, влада якої сповнена агентами Росії, — ключове завдання всього світового співтовариства", — зазначає нардеп.

За його словами, десятки тисяч молодих людей у Грузії це розуміють, а прем'єр-міністр вдає, що не розуміє. Крім того, Арахамія запевнив, що в Україні не бажають Грузії війни.

"Думаю, що почне розуміти тоді, коли буде опубліковано рахунки та транзакції його найближчого оточення. Шкода лише, що в Грузії розслідувати це буде нікому, бо "рука руку миє". P.S. І досить лякати грузинський народ тим, що в Україні бажають Грузії війни. Ми, як ніхто інший, розуміємо, що таке війна і нікому таких страждань крім Росії, побажати не можемо. Україна хоче йти в ЄС разом із братами грузинами і дуже боляче спостерігати, як грузинська влада йде абсолютно у протилежному напрямку", — зауважив Арахамія. 

Протести у Грузії

Парламент Грузії 7 березня схвалив у першому читанні законопроект "Про прозорість іноземного впливу", який значною мірою наслідує російське законодавство про "іноагентів". Розгляд проекту вже 7 березня став несподіванкою, спершу планувалося, що його винесуть в залу 9 березня. Обговорення почали за відсутності більшості опозиційних депутатів.

Зі 150 депутатів 76 проголосували "за" ухвалення проекту закону "Про прозорість іноземного впливу", 13 — "проти" і 61 особа утрималася.

На тлі цього натовпи жителів Грузії вийшли на масштабну акцію протесту біля будівлі парламенту. 

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі підтримала вимоги протестувальників проти законопроекту. Згодом з'явилась інформація, що нинішня влада Грузії має відкликати законопроект, а також звільнити затриманих учасників протестів.

На третій день протестів, 9 березня, громадяни Грузії вимагали відставку уряду.

Парламент Грузії на пленарному засіданні 10 березня відхилив у другому читанні законопроект "Про прозорість іноземного впливу", більш відомий як проект закону "про іноагентів".

Нагадаємо, 13 березня прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі звинуватив політичне керівництво України у втручанні у внутрішні справи країни.

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко прокоментував скандальні заяви грузинської влади, щодо втручання України у внутрішні справи Грузії. Посадовець вважає, що грузинська влада не там шукає ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.03.2023 15:37