Дмитро Кулеба. Джерело: МЗС України

"Дозволять швидше закінчити війну": Кулеба наголосив партнерам на важливості ударів по цілях в РФ

На думку очільника українського Міністерства зовнішніх справ Дмитра Кулеби, можливість ураження військових цілей на території Російської Федерації допоможе швидше наблизити завершення війни.

Таку заяву посадовець зробив на брифінгу у Києві з міністеркою закордонних справ Німеччини Анналеною Бербок.

Кулеба, зокрема висловився на тлі активних дискусій про те, чи повинна Україна володіти правом бити по території РФ західною зброєю. Очільник міністерства підкреслив, що удари Сил оборони по цілях в Росії є абсолютно виправдані, адже це "та територія, з якої в Україну приходить смерть і руйнування". 

"Якщо хтось вважає, що ми маємо бути у слабкій позиції та сидіти-чекати, поки смерть прийде за нами, то не дочекаєтесь — ні нашої смерті, ні нашої слабкості. Краще бути на боці України, тому що чим більше ми зможемо знищити військових цілей на території РФ, тим швидше закінчиться ця війна перемогою України", — додав Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, Гельсінська комісія США заявила, що американці мають дозволити Україні завдавати ударів по військових об'єктах у прикордонних районах Росії на тлі російської наступальної операції, що триває, в Харківській області з території Росії, хоча офіційні особи США продовжують висловлювати небажання підтримувати такі удари.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, заборона Сполучених Штатів Америки бити західною зброєю по території Росії серйозно впливає на ситуацію на фронті. Зокрема, підриває здатність України захищатися від російських наступальних операцій на півночі Харківської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2024 19:09