Ердоган їде в Брюссель укладати нову угоду щодо мігрантів

09 БЕРЕЗНЯ 2020 14:34

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган має провести в Брюсселі переговори щодо ситуації з мігрантами. Анкара раніше оголосила, що більше не буде перешкоджати потоку біженців в Європу. Напередодні зустрічі в Брюсселі Ердоган закликав Грецію відкрити кордони:

«Гей, Греція! Ці люди не затримаються у тебе, вони підуть в інші європейські країни. Що тобі до них? Так, ми попереджали, що якщо все буде як і раніше, ми відкриємо кордони. Ви не вірили. Греція, чому б і тобі не відкрити ворота і не пропустити їх в інші країни, щоб позбутися від цієї ноші? »

Туреччина звинувачує ЄС в невиконанні своїх зобов'язань щодо фінансової підтримки програм допомоги біженцям. Так Анкара пояснила відмову від угоди 2016 року з Євросоюзом про стримування міграційних потоків, повідомляє Euro News.

Після цих заяв у кордонів Греції з'явилися десятки тисяч вихідців з країн Центральної, Південної Азії та Близького Сходу. В Афінах заявляють, що турецька влада женуть людей до прикордонних загороджень і провокують конфлікт.

Анкара звинувачує грецьких поліцейських в невиправданої жорстокості і застосуванні вогнепальної зброї в протистоянні з мігрантами.

Політика, 09.03.2020 14:34