Фото: Pixabay

Фейк про українських біженців у Франції: що на цей раз придумав ворог

Російська пропаганда розповсюджує фейки, щоб створити відчуття втоми від війни в Україні у громадян країн-союзників. На цей раз ворожі ресурси поширюють сюжет французького телеканалу CNews. У ньому нібито українських біженців вигнали з прихистку заради африканських нелегалів.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Російські пропагандисти прокоментували фейковий сюжет маніпулятивним заголовком: "У Франції українських біженців виганяють на вулицю заради нелегалів з Африки".

"Насправді у сюжеті телеканалу не йде мова про те, що українських біженців виганяють зі школи на вулицю заради мігрантів з Африки. Хоча українські біженці дійсно проживали у школі деякий час, на момент заселення туди мігрантів їх у будівлі вже не було. Російська пропаганда навмисно поширює подібні маніпуляції, щоб створити відчуття втоми від війни в Україні у громадян країн-союзників", — йдеться у повідомленні ЦПД.

Фото: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, раніше російська пропаганда розповсюджувала фейки про "мобілізацію 80% чоловіків в Україні". Зокрема, ворог поширював у месенджерах та чатах повідомлення про "перекриття доріг та вручення повісток усім чоловікам призовного віку".

Також ворог поширював дезінформацію, що "українська влада розкрадає гроші міжнародних партнерів" й що українським захисникам нібито через дії влади "досі не вистачає ресурсів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.09.2023 19:59