Борис Альошин. Джерело: uanews

Фінляндія конфіскувала майно підсанкційного російського вченого, куди він їздив на риболовлю

Пов'язаний із військовою промисловістю Росії бізнесмен Борис Альошин втратив елітне майно у Фінляндії. Його конфіскував судовий пристав. Раніше Євросоюз включив Альошина до санкційного списку через війну в Україні.

Про це повідомило фінське видання Yle. Конфіскацію здійснили у вересні за ініціативою Міністерства закордонних справ Фінляндії.

За рішенням судового пристава, в Альошина конфіскували дві сусідні ділянки з нерухомістю недалеко від містечка Лонгвік. Вартість об'єктів складає понад 2,5 мільйона євро.

Євросоюз включив 68-річного підприємця та вченого Бориса Альошина до списку санкцій влітку через агресивну війну Росії в Україні. Це рішення пояснюють тим, що москвич Альошин працює у багатьох компаніях, пов'язаних із військовою промисловістю Росії.

Що відомо про Бориса Альошина

Він є науковим та технологічним радником генерального директора компанії United Aircraft Corporation (UAC), яким володіє російська держава. Дочірні підприємства цього концерну випускають, зокрема, винищувачі МіГ і “Сухий” для російської армії. Альошин також є головою ради директорів компанії "Кронштадт", яка виробляє безпілотні військові дрони "Оріон" для армії Росії.

Власність людей, які зазнали економічних санкцій з боку ЄС, заморожується у Євросоюзі. Крім того, їм заборонено подорожувати країнами союзу або проїжджати через Євросоюз транзитом.

Альошин надіслав у Фінляндію заявку на дозвіл купівлі ділянки влітку 2020 року. У ній ідеться про те, що бізнесмен проводив відпустки в цих місцях, де любив переважно займатися риболовлею.

Нагадаємо, що у Франції суд взяв під варту російського олігарха Алексєя Кузьмічова. Його підозрюють в порушенні санкцій та податковому шахрайстві. Зазначалося, що Національна фінансова прокуратура Франції висунула декілька пунктів звинувачень проти російського олігарха, зокрема, податкове шахрайство та порушення санкцій Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.11.2023 15:55