Фото: Офіс президента

Франція доєднається до ініціативи Чехії із закупівлі снарядів для України

Франція приєднається до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для Збройних сил України та пошуку фінансування даного проекту.

Про це повідомив президент Франції Еммануель Макрон на спільній з президентом Чехії Петром Павелом прес-конференції, передає Bloomberg.

"Чеська ініціатива надзвичайно корисна, ми її підтримуємо і будемо брати в ній участь", — сказав Макрон.

Французький лідер зазначив, що мета ініціативи Чехії полягає у тому, щоб шукати потрібні Україні боєприпаси скрізь, де вони доступні. До того ж на думку Макрона, профінансувати чеський план можна за допомогою двосторонньої мобілізації, співпраці з третіми сторонами та двостороннього фінансування.

"Так само це може бути європейське фінансування, фінансування з Європейського фонду миру, яке може бути частково мобілізоване для цієї ініціативи", — сказав він.

Нагадаємо, раніше Макрон заявляв, що Франція та Чехія добре усвідомлюють, що війна повернулася в Європу. Тому й інші європейські країни мають активізуватися та допомогти Україні у війні з Росією.

Також, за словами Еммануеля Макрона, Франція не планує надсилати свої війська в Україну найближчим часом. Щодо цього під час зустрічі в Парижі лише відкрили дебати, але не більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.03.2024 21:59