Фото ілюстративне зі соцмереж

Франція остаточно визначилася, чи запрошувати Росію на річницю висадки союзників у Нормандії, — ЗМІ

Франція не запрошуватиме представника Росії на заходи з нагоди 80 річниці висадки союзних військ у Нормандії під час Другої світової війни. На це вплинули занепокоєння деяких союзників і агресія Росії в Україні.

Таку інформацію оприлюднила агенція Reuters із посиланням на два дипломатичні джерела. За їхніми даними, на урочистості в Нормандії жодного російського посадовця не запросять.

"Коли є людина, є проблема. Коли немає людини, немає проблеми", — так образно цей крок пояснило одне із джерел.

У квітні організатори заходів до Дня висадки в Нормандії заявили, що запросять представника Росії на знак визнання жертв, принесених СРСР у Другій світовій війні, — але за жодних обставин туди не планували запрошувати російського диктатора Володимира Путіна.

Рішення викликало обурення серед деяких європейських країн через те, що Росія вже понад два роки веде повномасштабну війну проти України, тоді як заходи в Нормандії покликані відзначити колективну жертву союзників у Другій світовій війні за збереження демократії. Як відомо, СРСР не брав безпосередньої участі у висадці союзників по антигітлерівській коаліції в Нормандії 6 червня 1944 року.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що наступного тижня Володимир Зеленський відвідає Францію. Він зустрінеться з президентом країни Еммануелем Макроном під час заходів з нагоди 80 річниці висадки союзних військ у Нормандії 6 червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.05.2024 20:17