Джерело: соцмережі

Білий дім розчарувала позиція Франції щодо Росії: про що йдеться

Франція запросила представника Росії на урочистості до 80 річниці висадки союзників у Нормандії під час Другої світової війни. У Білому дому визнали таке право Парижа, але не підтримало цієї ідеї.

Про це повідомило видання Politico з посиланням на двох американських посадовці, які спілкувалися з журналістами на умовах анонімності.

Один із посадовців зазначив, що США однозначно залишають за урядом Франції, який організовує святкування в Нормандії, право на ухвалення рішень.

"Але, можливо, ця церемонія нагадає росіянам, що колись вони справді боролися зі справжніми нацистами, а не з уявними в Україні", — додав він.

Інший посадовець адміністрації Джо Байдена пояснив, що Білий дім схильний розглядати президента Франції Еммануеля Макрона як людину, яка може мати вплив на Володимира Путіна, та цінує його дипломатичні зусилля в контексті повномасштабної війни в Україні. Він додав, що рішення Парижа запросити російського представника до Нормандії значною мірою розглядалося саме через цю призму.

Минулого місяця стало відомо, що Франція запросила представника Кремля — але не самого Путіна — взяти участь у заходах до 80-річчя операції союзників. Це створило можливість того, що російський урядовець перетнеться з європейськими лідерами та Байденом. Таке рішення Парижа викликало обурення серед деяких європейських країн.

Нагадаємо, що на початку квітня в Парижі заперечили фейк, який поширили офіційні особи Росії, про те, що Франція начебто висловила готовність до діалогу щодо України або обговорення можливих мирних переговорів під час розмови міністрів оборони двох країн у середу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.05.2024 23:35