Фото: Офіс президента

"Ганебна байдужість": Зеленський обурений реакцією світу на підрив Каховської ГЕС

Президент Володимир Зеленський обурений млявою реакцією світу на підрив Каховської гідроелектростанції. Він наголосив, що у світі на деяких рівнях є ганебна байдужість до екоциду та людської трагедії, які сталися через російський теракт. 

Про це він повідомив під час відеозвернення.

"Зараз, на жаль, бачимо, що на деяких рівнях у світі є ганебна байдужість до екоциду та людської трагедії, спричинених російським терактом на Каховській ГЕС. Коли міжнародні організації, які повинні захищати життя, навіть за тиждень не встигають сформувати та відправити рятувальну місію на окуповану територію", — заявив він.

Зеленський зауважив, що деякі світові суб'єкти не наважуються вийти з чіткими та сильними заявами, які б засуджували черговий російський злочин.

"Терористи просто підживлюються цією слабкістю, цією байдужістю. Вона їх заохочує. І це ми маємо подолати. І подолаємо. Тиснемо та спонукаємо, щоб міжнародна підтримка була на тій частині Херсонщини, де зараз окупанти", — наголосив очільник держави.

Крім того, за словами Зеленського, наразі на території Херсонської та Миколаївської областей евакуйовано вже понад три тисячі людей. 

"На окупованій території лише на деяких ділянках вдається допомогти людям російські терористи роблять усе, щоб жертв катастрофи було якнайбільше. Російські обстріли тривають — навіть евакуаційних точок. Жодної реальної допомоги людям у затоплених районах не заради пропаганди, а заради людей Росія не надає… За все це повинна бути окрема справедлива й жорстка відповідальність російської держави та російського керівництва", — додав гарант.

Нагадаємо, вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську гідроелектростанцію. За даними "Укргідроенерго", після підриву окупантами Каховська гідроелектростанція повністю зруйнована й відновленню не підлягає.

За даними української розвідки, за підривом ГЕС стоїть 205 мотострілецька бригада Збройних сил Росії. Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що росіяни підірвали дамбу "у стані афекту" й не розуміли наслідків.

Відомо, що на Херсонщині продовжує спадати вода після підтоплення внаслідок підриву Каховської ГЕСНаразі вода тримається на рівні 4,72 метра.

Унаслідок підриву російськими військами дамби Каховської ГЕС загинули четверо людей. Ще 27 вважаються зниклими безвісти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 10.06.2023 19:55