Андрій Костін. Фото: Офіс генпрокурора

Генпрокурор назвав прізвище російського генерала, який наказав вдарити по "Охматдиту"

Ракетним ударом по медичному корпусу дитячої лікарні "Охматдит" у Києві командував російський генерал-лейтенант Сергій Кобилаш. Йому повідомлено про заочну підозру.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на заяву генерального прокурора України Андрія Костіна. Російський військовий на той час обіймав посаду командувача дальньої авіації військово-повітряних сил повітряно-космічних сил РФ. Після здійснення зазначеного удару по "Охматдиту" Кобилаш був підвищений у посаді та призначений командувачем військово-повітряних сил РФ.

"Два місяці тому ворог прицільно вдарив ракетою Х-101 по дитячій лікарні "Охматдит", в якій перебували понад 600 дітей. Сьогодні саме тут, на місці цього удару хочу повідомити, що Офіс генерального прокурора, спільно зі слідчими СБУ встановили одного з причетних до організації та вчинення цього воєнного злочину", — сказав Андрій Костін.

Нагадаємо, 9 липня керівниця Моніторингової місії ООН із прав людини Даніель Белль повідомляла, що є "висока ймовірність" того, що по дитячій лікарні "Охматдит" в Києві відбулося "пряме влучання" російської ракети. Це "одна з найбільш кричущих атак" за час усього повномасштабного вторгнення Росії.

Раніше повідомлялось, що після ракетної атаки по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві російський льотчик передав Головному управління розвідки службові документи та приватні фото командного складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 10.09.2024 13:31