Єнс Столтенберг. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Генсек НАТО відреагував на "червоні лінії" Путіна щодо ударів України вглиб Росії

Очільник Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг не ставиться серйозно до попередження російського диктатора Володимира Путіна щодо розмов про дозвіл Україні бити далекобійною зброєю углиб Росії.

Про це Столтенберг заявив в інтерв’ю The Times.

Посадовець наголосив, що в разі дозволу Києву бити по цілях у РФ далекобійними західними ракетами "неправильно говорити, що союзники НАТО стануть стороною конфлікту".

"Північна Корея та Іран надають значну військову підтримку і постачають ракети, безпілотники до Росії, не стаючи при цьому безпосередньою стороною конфлікту", — підкреслив Столтенберг

Генсек НАТО також відкинув погрози Путіна про те, що такий дозвіл буде червоною лінією, яка поставить Російську Федерацію "у стан війни" з НАТО.

"Він (Путін, — ред.) і раніше оголошував багато червоних ліній, і він не пішов на ескалацію, що також означало б безпосереднє залучення союзників по НАТО до конфлікту. Він не зробив цього, тому що усвідомлює, що НАТО є найсильнішим військовим альянсом у світі", — переконаний Єнс Столтенберг.

За словами глави НАТО, Путін розуміє, що ядерну війну не можна виграти та не слід вести, і в Альянсі "неодноразово давали йому це зрозуміти".

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю американському журналісту Фаріду Закарії, що для України є дуже важливим дозвіл на удари вглиб Росії американською зброєю. Тому Київ намагається переконати Вашингтон, адже всі союзники дивляться саме на рішення США.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2024 20:14