Дмитро Пєсков. Джерело: росЗМІ

"Недалекоглядно": у Кремлі прокоментували заяву Столтенберга, що Україна має право на удари по Росії

Російська влада обурилася заявою генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що Україна має право на удари по Росії. При цьому він послав на норми міжнародного права.

Відповідну заяву Кремля оприлюднив речник диктатора Володимира Путіна Дмитро Пєсков, яку цитують російські пропагандистські інформаційні ресурси. Він назвав "недалекоглядним і непрофесійним" рішення Столтенберга "серйозно не сприймати заяви Путіна щодо наслідків ударів по Росії західною зброєю".

"Небажання НАТО брати до уваги заяви Путіна про наслідки можливих ударів по Російській Федерації — небезпечний і недалекоглядний крок", — зазначив Пєсков.

Щоправда, цього разу якихось подробиць чи традиційних кремлівських залякувань він не озвучив.

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що єдиний спосіб для України захистити себе — це завдавати ударів по російських військових базах, артилерії, ракетних установках та аеродромах, які використовуються для атак на Україну.

"Немає сумнівів, що Україна має право завдавати ударів по законних цілях на території Росії. Ми повинні пам'ятати, що це агресивна війна, яку Росія розв'язала проти свого сусіда, України. Це війна за вибором Росії", — наголосив політик.

Нагадаємо, що Єнс Толтенберг також заявляв, що НАТО могло докласти більше зусиль, аби запобігти повномасштабному вторгненню Росії на територію України в лютому 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.09.2024 14:18