Сенат США. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Голосування в Сенаті США щодо допомоги України відкладається: республіканці затягують процес

У Сенаті США зараз тривають дискусії щодо закону про підтримку Україні. Республіканці затягують процедурне голосування щодо пропозиції про кошти для відновлення допомоги.

Про це повідомило видання The Guardian.

Процедурне голосування відкладають через скарги республіканців про те, що вони не можуть запропонувати до законопроекту свої поправки.

Сенатори Ерік Шміт і Майк Лі звинувачують лідера демократичної більшості Чака Шумера у тому, що він фактично протягнув свій варіант законопроекту "з мінімальними дебатами та без поправок". Лі також поскаржився, що надання коштів для допомоги Україні є "непопулярним рішенням".

Однак пропозиція Лі щодо дозволу внесення поправок до законопроекту не пройшла, хоча це було дуже близьке голосування — 50 проти 48.

При цьому сенатор Берні Сандерс виступив проти допомоги Ізраїлю. Він не хоче, щоби США виділяли гроші на "військову машину" Ізраїлю.

Саме тому процедурне голосування щодо пакетів допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню відкладено. Голосування мало розпочатися о 21:00 за київським часом.

Нагадаємо, раніше посол України у США Оксана Маркарова заявляла, що сьогоднішнє голосування за законопроект щодо додаткового фінансування для України може дещо затягнутися. Усе залежить від того, як довго триватимуть виступи сенаторів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 23.04.2024 21:32