Фото: Twitter Рона Десантіса

Головний конкурент Трампа офіційно змагатиметься за посаду президента США

Губернатор від штату Флорида Рон Десантіс 24 травня повідомив, що братиме участь у виборах президента США 2024 року від республіканців. Відповідну заву 44-річний республіканець зробив у Федеральній виборчій комісії перед онлайн-розмовою з генеральним директором Twitter Ілоном Маском.

Про це пише AP News.

Десантіс вважається головним суперником 45-го президента США Дональда Трампа, який також висувається від Республіканської партії. Попри ультраправі погляди, він викликав значний інтерес серед виборців як молодша версія Трампа. Однак поки що невідомо, чи змагатиметься Десантіс за лідерство в країні з чинним президентом Джо Байденом, оскільки спочатку республіканці мають провести праймеріз — внутрішньопартійні вибори. Згідно з соцопитуваннями, за Десантіса готові проголосувати практично стільки ж людей, скільки за колишнього президента США Дональда Трампа.

Відомо, що, окрім Трампа та Десантіса, на посаду президента США від республіканців також претендує колишня губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі.

Заяви Десантіса щодо України

Напочатку березня 2023  року в інтерв'ю скандальному американському журналісту Такеру Карлсону Десантіс розповів, що, на його думку, "подальше втягнення в територіальну суперечку між Україною та Росією не є одним з національних інтересів Сполучених Штатів Америки".

Пізніше республіканець нібито змінив риторику щодо війни Росії проти України та навіть назвав російського диктатора Володимира Путіна воєнним злочинцем. Та вже наприкінці квітня на тлі підготовки ЗСУ до контрнаступу він закликав до припинення вогню в Україні, щоб запобігти масовим жертвам.

Нагадаємо, що Дональд Трамп оголосив про участь у виборах президента США у листопаді 2022 року. Чинний президент США Джо Байден офіційно оголосив, що йде на другий термін і висуватиме свою кандидатуру на виборах у 2024 році 25 квітня.

У виборах також офіційно візьме участь і юрист Роберт Ф. Кеннеді-молодший. Він анонсував свою участь у бальному залі бостонського готелю Park Plaza 19 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.05.2023 00:49