Фото: kg.ua

Готель поблизу Москви та підприємства: у депутата Полтавської облради знайшли бізнес у РФ

За даними ЗМІ, депутат Полтавської обласної ради від фракції "Батьківщина" Микола Корецький, який до того ж є власником одного з найбільших в країні виробників комунальної техніки "Альфатекс" не відмовився від російських активів та продовжує вести бізнес у Росії.

Про це йдеться у розслідуванні NGL.media.

Що відомо про Миколу Корецького

Журналісти з'ясували, що бізнес із Росією 54-річний депутат почав вести ще в 90-х роках. Тоді бізнесмен займався перепродажем у РФ кременчуцьких вантажівок КрАЗ, а також розвивав дилерську мережу. Після вторгнення Росії в Україну 2014 року, бізнесмен перетворив свою компанію "Альфатекс" на машинобудівне підприємство з виробництва комунальної спецтехніки, де використовували як запчастини МАЗ, так і інших іноземних виробників.

На сьогодні Корецький є чинним депутатом Полтавської облради від партії "Батьківщина". Остання декларація Миколи Корецького стосується його майнового стану у 2020 році. І тут, як стверджують журналісти, він задекларував свої компанії в Україні, Росії, нерухомість на території РФ, мільйонні суми у швейцарському банку та кредити у банках на Маршаллових і Віргінських островах. Відтоді Корецький декларацій не подавав, тому оцінити зміни його фінансового становища за умов воєнного стану неможливо. Проте восени 2023 року Микола Корецький заснував два благодійні фонди у Кременчуці — "Шлях добра та підтримки" і "Подарована надія".

Бізнес Корецького у Росії

За даними NGL.media, зараз Корецький володіє:

  • "КрАЗ-Ростов" (компанія зареєстрована у місті Сургут Тюменської області як основний імпортер техніки КрАЗу до РФ);
  • має 80% ТОВ "КрАЗ НН" (підприємство зареєстроване у Нижньому Новгороді і займалося постачанням техніки з України);
  • компанією з оренди нерухомості "Актив-Плюс" (зареєстрована в обласному центрі Кемерово; раніше мала мільйонні борги, проте вони були погашені іншою російською компанією "Авто-Маз-Глобал", що постачала автомобільну техніку, зокрема українській компанії Корецького);
  • є співзасновником фірми "РусКрАЗ" (ще 2017 року співпрацювала з полтавськими компаніями у сфері постачання автомобілів з України, зараз продовжує працювати у РФ, але постачає китайські автівки);
  • готелем "Русь" у селищі Селятино Наро-Фомінського району, що за 30 км від Москви. Готель має 65 номерів, де зазвичай мешкають російські військові та їхні родини (зумовлено розташованою поруч військовою частиною 60-ї бригади управління 1-ї гвардійської танкової армії Західного воєнного округу Сухопутних військ РФ).

Сам же депутат у коментарі журналістам повідомив, що не може закрити бізнес у Росії.

"Як я можу це зробити (закрити бізнес, — ред.). Що ви мене провокуєте? Якщо вас це турбує, я вам дам доручення — з'їздіть і закрийте", — відповів він.

Пізніше Корецький надіслав NGL.media повідомлення, де коротко описав проблеми, які має зі своїми російськими компаніями.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що давній творчий соратник президента Володимира Зеленського, який також є українським телепродюсером та одним із засновників шоу "Ліга Сміху", має громадянство Російської Федерації та бізнес в окупованому Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.01.2024 11:16