Передвиборча агітація "Грузинської мрії"

Грузинський прем’єр цинічно відреагував на критику використання війни в Україні в передвиборчій агітації

Керівна партія "Грузинська мрія" не відмовиться від використання війни в Україні у своїх передвиборчих цілях. Навіть більше — вона вважає це правильним і справедливим кроком.

Про це повідомило "Ехо Кавказу" з посиланням на прем’єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе.

Як відомо, партія влади Грузії "Грузинська мрія" в межах передвиборчої кампанії презентувала серію вуличних банерів і відеоролик, де перетворені на руїни українські міста зображено поруч із мирними містами Грузії. У відповідь на критику з боку Міністерства закордонних справ України Іраклій Кобахідзе заявив, що вважає принциповим порівняння війни в Україні та миру в Грузії. Журналісти запитали, як би він оцінив, якби Україна використовувала кадри Сухумі в передвиборчих цілях.

"Я пам'ятаю, що українці активно використовували ці кадри з різною, зокрема, з гумористичною метою, але це інше питання. Зараз ми кажемо про наслідки війни загалом і про те, чого ми уникнули для нашої країни 2022 року", — пояснив він.

Кобахідзе згадав події серпневої війни 2008 року та знову звинуватив у початку війни "режим Саакашвілі".

"Так, Росія окупувала наші території, але війну розпочав режим Саакашвілі. І зараз у разі приходу до влади колективний "Національний рух" через тиждень відкриє другий фронт у Грузії. Чому Росія не ввійшла в Грузію 2022 року? У вас є пояснення? Ми врятували, так! Ми врятували Грузію, і якби ми слухали вимоги, які висували найвищими посадові особи українського керівництва, то війська Росії ввійшли би до Грузії 2022 року", — вважає Кобахідзе.

"Грузинська мрія" у передвиборчій агітації виготовила банери, де поруч розміщені фото завданих Росією руйнувань в Україні та, на контрасті — "нормальне життя" у Грузії. Таким чином кадрам руйнувань в Україні протиставляються цілі грузинські міста й інше.

Підписи на банерах закликають виборців "обирати мир і сказати "ні" війні". Подекуди частина плаката з фото руйнувань доповнена номерами у виборчих списках опозиційних прозахідних партій.

Нагадаємо, що Міністерство закордонних справ України назвало неприпустимим використання в політичній рекламі зображень наслідків війни Росії проти України. У відомстві засудили такі цинічні маніпулятивні вияви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.09.2024 23:59