Наслідки обстрілу "Охматдиту". Джерело: соцмережі

Хто обстріляв "Охматдит": аналітики Molfar ідентифікували 95 російських злочинців

Аналітики Molfar знайшли пілотів літаків МіГ, військових з аеродрому базування "Енгельс" і з "Шайковки". Саме вони причетні до атаки на дитячу лікарню "Охматдит" й українські міста в понеділок, 8 липня.

За інформацією аналітиків Molfar, за атаками відповідальні такі військові підрозділи:

  • 44 ракетна бригада Повітряно-космічних сил Росії (військова частина 83122);
  • 22 важка бомбардувальна авіаційна дивізія Командування дальньої авіації Повітряно-космічних сил Росії;
  • 22 важка бомбардувальна авіаційна дивізія Командування дальньої авіації Повітряно-космічних сил Росії (військова частина 06987, базується на аеродромі Енгельс).
  • 52 гвардійський важкий бомбардувальний авіаційний полк, Авіаційна дивізія командування дальньої авіації Повітряно-космічних сил Росії (військова частина 33310, базується на аеродромі "Шайковка").

Військові злочинці з Росії

Рашистські військові злочинці

Джерело: Molfar

Аналітики нагадали, що росіяни завдали масованого обстрілу по території України. Ворог випустив 38 ракет, з яких 30 — збила українське ППО. Військові Росії атакували Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Краматорськ, Словʼянськ.

Зокрема, в Києві в період з 10:29 до 12:57 відбулися дві масовані атаки, внаслідок яких були влучання у київську дитячу лікарню "Охматдит". Також уламки російської ракети пошкодили лікарняний заклад у Дніпровському районі — сімейну амбулаторію пологового будинку "Ісіда". Росіяни також знищили три трансформаторні підстанції в Голосіївському та Шевченківському районах, та зруйнували під’їзд житлового будинку на Сирці. В результаті атаки також пошкоджена багатоповерхівка та бізнес-центр на вулиці Ушинського.

У будівлю "Охматдиту" відбулося декілька влучань. Новий корпус онкологічного відділення пошкодила ракета Х-101, яка перед ударом мала типову низхідну траєкторію та не мала видимих пошкоджень, а це нівелює тезу російської пропаганди про її попереднє ураження засобами ППО. СБУ знайшла на території лікарні шматки ракети Х-101: задня частина зі серійним номером та хвостовий руль.

Носіями саме таких ракет є бомбардувальники Ту-22-М2, Ту-160, Ту-95МС. Зокрема, Ту-95МС базується на території російської авіабази "Енгельс-2" біля Смоленська.

Нагадаємо, що прес-секретар російського диктатора Володимира Путіна — Дмитро Пєсков — відреагував на удар по Києву в понеділок, 8 липня. Він вирішив усе заперечити, заявивши, що Росія нібито не завдавала ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. І це всупереч беззаперечним фактам, які підтверджують умисний удар Росії по території лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2024 14:40