Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Їх наступ провалився": Зеленський розповів, скільки росіян загинуло на Харківщині

Російські окупанти захопили тільки декілька сіл в "сірій" зоні в Харківській області. При цьому під час наступу вони втратили близько 20 тисяч солдатів.

Про це заявив Володимир Зеленський в інтерв'ю BBC. За його словами, Росія справді розпочала прорив на Харків. Зеленський зауважив, що мета в рашистів була — окупація міста, в якому 1,5 мільйона людей.

"Але ми зупинили цей наступ, їх наступ провалився, і це факт. Їхня максимальна точка поглиблення від кордону була 10 кілометрів. Ми їх зупинили. Близько 20 тисяч людей їх загинуло. Це їм коштували ці села в цій сірій зоні", — сказав український президент.

Він пояснив, що "сіра зона" — не тому, що Україна чи Росія визначили, що вона "сіра", так вийшло, тому що ця територія обстрілювалася, і людей, які там проживали, вивезли заздалегідь.

"Я не бачу успіху в цій операції. І коли в нас будуть укомплектовані резерви, ми відновимо ситуацію", — наголосив Володимир Зеленський.

Учора в оперативно-тактичному угрупованні військ "Харків" повідомили, що російські окупанти не полишають спроб прорвати оборону українських військ на півночі Харківщини. Зокрема, в районі Глибокого для підготовки до наступальних дій противник перемістив додаткові штурмові групи.

Нагадаємо, Володимир Зеленський також заявив, що українська влада спробує закінчити гарячу фазу війни з Російською Федерацією до кінця 2024 року. План її завершення буде готовий у відповідні терміни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.07.2024 08:13