Нарендра Моді. Джерело: росЗМІ

Індійський прем'єр-міністр може відвідати Україну: недавно він їздив до Путіна

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, який у липні відвідував Росію та зустрічався з кремлівським диктатором Володимиром Путіним, приїде в Україну в серпні. Очікується, що візит відбудеться в другій половині місяця.

Про це повідомило видання Wionews. Журналісти зазначили, що, за попередніми планами, візит відбудеться на третьому тижні серпня, найімовірніше, 23 серпня.

Це буде його перший візит до України з початку повномасштабного вторгнення Росії 2022 року. На початку цього року президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Моді та запросив лідера Індії відвідати нашу країну.

У липні Моді зустрівся з російським диктатором Володимиром Путіним. Це сталося саме того дня, коли російські військові обстріляли дитячу клініку "Охматдит" в Києві.

Після цього Володимир Зеленський витупив із заявою та назвав приїзд Моді до Росії "руйнівним ударом по мирних зусиллях". У відповідь на таку заяву Індія викликала посла України, що викликало певні суперечності між країнами.

До того ж Індія впродовж усього періоду від початку повномасштабного вторгнення підтримує відносини з Росією, насамперед економічні та торговельні.

Нагадаємо, в червні секретар із західного напряму Міністерства закордонних справ Індії Паван Капур заявив, що Індія не підписала комюніке Глобального саміту миру, адже вважає, що сталий мир вимагає діалогу обох учасників та "практичної взаємодії" між сторонами конфлікту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.07.2024 23:35