Колаж: TrueUA

Кабмін ухвалив зміни до програми "єОселя" для громадян віком до 25 років: про що йдеться

Уряд вніс зміни до програми "єОселя", зменшивши перший внесок за іпотекою до 10% для громадян віком до 25 років. Це рішення виконує доручення президента та має на меті збільшити участь молоді у програмі.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"На виконання доручення президента України уряд ухвалив зміни до програми "єОселя", — зазначив він у своєму Telegram-каналі.

Український прем’єр-міністр уточнив, що йдеться про зменшення першого внеску щодо іпотеки до 10% для громадян віком до 25 років включно.

"Очікуємо, що частка молоді серед користувачів програми зростатиме. Молоді родини матимуть більші можливості для купівлі нерухомості та забезпечення власного добробуту", — пояснив рішення Кабміну Денис Шмигаль.

Він підсумував, що загалом уже понад 12 тисяч українських родин скористалися програмою "єОселя". Серед них — військовослужбовці, правоохоронці, педагоги, медики, науковці.

Раніше Верховна Рада України планувала внести зміни для внутрішньо переміщених осіб в програмі "єОселя", адже їх частка у програмі складає 1%.

Нагадаємо, що сьогодні також Кабінет міністрів України затвердив варіанти облаштування наземних укриттів для шкіл. Громади зможуть їх реалізувати залежно від потреби та рівня загроз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.08.2024 13:35