Ґерт Вілдерс. Джерело: BBC

Кандидат на прем'єрське крісло в Нідерландах розкритикував українських біженців

Лідер ультраправих Ґерт Вілдерс, партія якого отримала найбільше місць на виборах три місяці тому в Нідерландах, але досі не змогла сформувати новий коаліційний уряд, відзначився різкою заявою щодо українських біженців. Він наголосив, що його країна стала "дурнем Європи", оскільки прийняли дуже багато людей з України.

Відповідне повідомлення з'явилось у соцмережі X Вілдерса.

"Українці з'їжджаються до Нідерландів з усього ЄС не через війну, а заради безплатного житла, безплатної медицини та нашої роботи. Нідерланди знову стали сільським дурнем Європи", — написав він у своєму дописі.

Ґерт Вілдерс — про українських біженців в Нідерландах

Скріншот зі соцмережі X Ґерт Вілдерс

За даними Reuters, Вілдерс виступає проти продовження військової допомоги Києву, стверджуючи, що Нідерланди повинні зберегти зброю, щоб захистити себе. Ця позиція відділяє його ультраправу "Партію свободи" (PVV) від потенційних союзників по коаліції.

Своєю чергою глава нідерландського уряду Марк Рютте, який покидає свою посаду, нещодавно заявив, що підтримка Нідерландів Україні гарантована в довгостроковій перспективі, оскільки Вілдерс не зможе знайти жодного партнера по коаліції, готового підтримати його наміри.

Нагадаємо, міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що Нідерланди вже передають Україні безпілотники в рамках досягнутих раніше угод щодо коаліції дронів. Також союзники приймають активну участь у посиленні протиповітряної оборони нашої держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2024 11:18