Фото: соцмережі

У Києві деякі школи можуть відправити на дистанційне навчання: названо причину

У середу, 28 серпня, у Києві було проведено засідання Ради оборони, на якому розглянули питання щодо навчального процесу у школах. Йдеться про форми та формати освітнього процесу у закладах освіти столиці у новому навчальному році.

Як повідомляє Київська міська військова адміністрація, з огляду на загальнодержавну зупинку в енергетичній сфері Рада оборони порушила питання щодо забезпечення всіх навчальних закладів незалежними джерелами живлення електроенергією — це має забезпечити якісний та безперервний освітній процес. 

"У підсумку було прийнято рішення, що основна форма навчання для всіх закладів освіти буде очна форма, але в окремих випадках також можуть бути застосовані дистанційні, змішані та інші форми, передбачені законодавством України", — йдеться у повідомленні.

Водночас на засіданні наголосили, що обов’язково при очній формі навчання має бути гарантована наявність укриттів.

"До п'ятниці, 30 серпня, усі заклади освіти Києва мають відзначити готовність з питань пожежної безпеки згідно з правилами пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України", — додали у КМВА.

Зокрема, у ході засідання було відзначено важливі питання організації щоденного контролю та моніторингу закладів освіти з боку правоохоронних органів.

Нагадаємо, раніше Український центр оцінювання якості освіти повідомляв, що в Україні планують відновити державну підсумкову атестацію (ДПА), але вона буде удосконалена. Тестування проводитимуть для учнів четвертих та дев'ятих класів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.08.2024 19:55