Спецпосланець Китаю Лі Хуей. Джерело: росЗМІ

Китай наполягає на міжнародній мирній конференції за участі України та Росії

Китай на офіційному рівні висунув пропозицію, щоби в міжнародній мирній конференції на рівних брали участь і Україна, і Росія.

Про це повідомило видання BR24 з посиланням на заяву спецпосланця Китаю у справах Євразії Лі Хуея.

За його словами, Китай готовий з "розпростертими обіймами" прийняти все, що сприятиме деескалації та переговорам, що допоможе припинити війну.

Він також додав, що Китай представив свої пропозиції щодо забезпечення успіху мирної конференції, яку Швейцарія планує організувати цього літа.

Як відомо, Китай розглядає можливість участі в мирній конференції, спрямованій на припинення війни в Україні, яку організовує нейтральна Швейцарія найближчими місяцями.

Україна вже організувала кілька зустрічей за "Формулою миру" на рівні радників керівників держав, у яких взяли участь десятки країн. Головною метою є залучити найбільшу кількість країн для підтримки такої ініціативи.

У січні 2024 року Україна та Швейцарія розпочали підготовку до проведення Глобального саміту миру, який пройде на рівні очільників держав.

Раніше у березні спецпосланець Китаю у справах Євразії Лі Хуей зустрівся з офіційними особами у п'яти європейських столицях, включаючи Москву та Київ.

Нагадаємо, що Володимир Путін запланував першу закордонну поїздку після "переобрання" на новий президентський термін. У травні кремлівський диктатор вирушить до Китаю для переговорів зі Сі Цзіньпіном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.03.2024 12:17