Фото: kyivcity.gov.ua

Китай закликав іноземні посольства прибрати плакати на підтримку України

Міністерство зовнішніх справ Китаю закликало іноземні посольства Пекіна не використовувати зовнішні стіни своїх будівель для "політичної пропаганди". Відомство КНР вимагає прибрати плакати на підтримку України.

Про це пише агентство Kyodo.

За даними джерела, у Пекіні багато посольств розмістили вивіски із зображенням прапора України. Також на будівлях висять плакати з повідомленнями китайською та англійською мовами: на них написані слова на підтримку України.

У МЗС Китаю закликали посольства та міжнародні організації "уникати викликання конфліктів між державами".

Варто відзначити, що така заява КНР викликала негативну реакцію з боку дипломатів Європи та інших регіонів. Згідно з наявною інформацією, ніхто не прибирав вивіски.

Нагадаємо, координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що Китайській Народній Республіці не вигідно надавати зброю Російській Федерації для війни проти України. Водночас США не прагнуть конфлікту з Китаєм.

Ще 26 квітня президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з лідером Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном. Це сталось уперше з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну.

Своєю чергою Сі Цзіньпін пообіцяв Володимиру Зеленському, що не постачатиме зброю Російській Федерації. Він також не буде підтримувати Росію іншими технологіями.

Повідомлялось, що наприкінці березня Володимир Зеленський запросив главу Китаю Сі Цзіньпіна до України. Президент заявив, що вже понад рік контактів з лідером Китаю не було.

Відомо, що в середині березня глава Китаю Сі Цзіньпін перебував з триденним візитом у Москві. Одними з ключових тем перемовин лідера Китаю та Володимира Путіна були війна РФ проти України та китайський "мирний план".

Зазначимо, що недавно стався скандал за участі китайського посла у Франції. Так, Лу Шає в інтерв'ю одному із французьких телеканалів торкнувся конкретно українського, точніше, кримського питання, нагадавши, що колись півострів належав Росії. До того ж він заявив, що міжнародний статус колишніх радянських республік не є аж таким однозначним, як про це думають самі ці держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.05.2023 18:50