Фото ілюстративне. Джерело: vesti.ua

Киянам виплатять майже 35 млн грн до Дня захисників і захисниць України

До Дня захисників і захисниць України Київ виплатить майже 35 мільйонів гривень адресної одноразової матеріальної допомоги.

Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко у своїх соціальних мережах.

"Додаткову матеріальну допомогу від міста за програмою "Турбота. Назустріч киянам" отримають майже 36 тисяч мешканців столиці", — зазначив він.

Йдеться про членів сімей військовослужбовців, які захищали територіальну цілісність України та брали участь в АТО/ООС, які загинули чи пропали безвісти; киян, які отримали інвалідність I, II та III групи внаслідок війни; киян, які брали участь у Революції гідності; а також – членів сімей киян, які загинули під час Революції гідності.

"Розмір виплат становить від 900 до 1 500 гривень. Наші захисники щодня ризикують своїм життям за нашу свободу та незалежність нашої держави. І ми вдячні та шануємо їх подвиг і їх героїзм!" — підсумував Віталій Кличко.

Цієї неділі, 1 жовтня, Україна вперше відзначить у нову дату день своїх захисників і захисниць. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що це день усіх, хто бʼється заради держави, всіх, хто додає сили Україні, всіх, хто віддав своє життя заради Батьківщини. Як відомо, декілька дат, які раніше відзначали 14 жовтня, у зв’язку зі зміною календаря та згідно з указами президента, перенесли на 1 жовтня. Зокрема, це День захисників і захисниць України та День українського козацтва.

Нагадаємо, що багато українців, які виїхали за кордон внаслідок повномасштабної війни з Росією, отримують грошову та матеріальну допомогу від іноземних держав і їхніх державних фондів, іноземних кампаній і організацій. Як повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, платники податків зобов'язані подавати річну декларацію про свій майновий стан і доходи та, відповідно, сплачувати податки. Однак законодавством передбачені винятки щодо оподаткування доходів за кордоном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.09.2023 15:32