Фото: Telegram-канал Віталія Кличка

Кличко заявив про відсторонення директора столичного метро Брагінського

Міський голова Віталій Кличко заявив, що відсторонить Віктора Брагінського від виконання обовʼязків директора столичного метро.

У своєму Telegram-каналі мер столиці опублікував допис, у якому зазначив, що дане рішення було ухвалене після публікації розслідування Bihus.Info.

"Злий вечір. З неприємними, скажемо так, відкриттями для мене… Висновок. Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязків директора столичного метро. Або не пручатиметься і сам напише заяву на звільнення. А далі фактами, оприлюдненими в розслідуванні журналістів Bihus info, мають займатися відповідні органи. Правоохоронні", — наголосив Кличко.

Зауважимо, у власному розслідуванні, перша частина якого була опублікована ввечері 14 березня, журналісти Bihus.Info розповіли про збагачення родини Брагінського.

До того ж на гучне розслідування Bihus.Info відреагували і у "Слузі Народу". Зокрема,  фракція заявила, що вимагає жорстких рішень щодо Брагінського.

"Журналісти-розслідувачі викрили справжні причини транспортного колапсу в Києві. Фракція вимагає жорстких рішень", — наголосили у "Слузі Народу"

Підтоплення столичного метрополітену

8 грудня у столиці зупинили рух поїздів від станції метро "Деміївська" до "Теремків" на синій гілці через розгерметизацію тунелю. Місцева влада повідомляла, що ремонт триватиме близько шести місяців. Поїзди синьою гілкою курсуватимуть лише між станціями "Героїв Дніпра" та "Либідська" (вона буде кінцевою), а закриті станції використовуватимуть як укриття. В адміністрації заявили, що працюватимуть дублювальні маршрути наземного транспорту, однак у зв'язку із цим на тій ділянці щоденно утворюються значні затори.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль скликав засідання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, щоб обговорити ситуацію зі столичним метрополітеном. Водночас правоохоронці у зв’язку з підтопленням тунелів Київського метрополітену вже розпочали досудове розслідування за фактом службової недбалості. Під час досудового розслідування слідчими та прокурорами будуть досліджені обставини, що призвели до вказаних наслідків.

Вже 13 грудня між станціями метро "Теремки" — "Деміївська" запрацював "човниковий" рух поїздів. Це означає, що той самий поїзд рухатиметься в обидва боки по тій самій колії без обороту в кінцевих пунктах. Вагони курсують непошкодженим тунелем.

Нагадаємо, заступник начальника комунального підприємства "Київський метрополітен" Дмитро Пінчук заявив, що в Києві можуть закрити на ремонт ще одну ділянку синьої гілки. Цього разу це, ймовірно, відбудеться вже між станціями "Почайна" і "Тараса Шевченка".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.03.2024 22:50