Фото ілюстративне. Джерело: armyinform.com.ua

Коли надійде в Україну перша партія боєприпасів за чеською ініціативою: у Празі назвали дату

Перша партія боєприпасів у межах чеської ініціативи надійде до українських військових до кінця червня. При цьому снаряди модифікують ще до того, як Україна їх отримає.

Про це заявила міністерка оборони Чехії Яна Чернохова в ефірі телеканалу CNN Prima NEWS.

Вона не підтвердила слова колишнього міністра оборони Чехії та депутата Любомира Метнара про те, що боєприпаси для України від Чехії нібито будуть частково неякісними.

За словами чинної глави Міноборони країни, ці снаряди модифікують відповідні компанії ще до того, як офіційний Київ їх отримає.

"З одних країн боєприпаси якісніші, з деяких – менше. З іншого боку, їх так мало у світі, що ми повинні сприймати їх такими, якими вони є", — при цьому додала чеська міністерка.

Як відомо, в лютому президент Чехії Петр Павел оголосив на Мюнхенській конференції, що Чехія знайшла 800 тисяч снарядів, готових для закупівлі за межами Європейського Союзу. Політик уточнив, що боєприпаси можна доставити протягом декількох тижнів, але для цього потрібне фінансування.

Наприкінці березня міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський повідомив про отримання перших 300 тисяч боєприпасів у межах ініціативи щодо закупівлі боєприпасів за межами ЄС та передання їх Україні.

Тоді прогнозували, що перші снаряди надійдуть до початку червня, однак зараз ці терміни дещо змістилися.

Нагадаємо, на початку червня представники чеської влади повідомляли, що вони продовжують отримувати запити від країн, які хочуть узяти участь у чеській ініціативі щодо боєприпасів для України. До кінця року планується надати близько півмільйона боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2024 22:37