Колишній генерал СБУ Андрій Наумов. Джерело: соцмережі

Колишнього генерала СБУ Наумова оголошено в міжнародний розшук Інтерполу

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук колишнього начальника Головного управління внутрішньої безпеки Служби безпеки України Андрія Наумова. Це відбулося за запитом Державного бюро розслідувань (ДБР).

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"У понеділок, 26 серпня, червоне оповіщення опубліковане в обліках Генерального секретаріату Інтерполу", — йдеться в повідомленні.

Серед іншого, ДБР підозрює колишнього посадовця у шахрайському заволодінні понад 3,2 мільйона гривень під час перебування на посаді керівника державного підприємства протягом 2019-2021 років.

У ДБР зазначили, що колишнього генерала СБУ затримали 7 червня 2022 року під час спроби потрапити зі Сербії до Північної Македонії у транспортному засобі, у якому було 592 тисяч євро, 120 тисяч доларів і два дорогоцінні камені.

"Розслідування триває", — підсумували в Державному бюро розслідувань.

Міжнародний розшук

Інфографіка: ДБР

Що відомо про Андрія Наумова

Колишній бригадний генерал Андрій Наумов почав працювати у Службі безпеки України у 2019 році. Його звільнили зі служби наприкінці липня 2021 року.

Якийсь час він обіймав посаду начальника Головного управління внутрішньої безпеки, де отримав нові, великі повноваження та вплив на службу. До приходу до СБУ Наумов працював у Державному агентстві з управління зоною відчуження Чорнобильської АЕС. Він також відповідав за управління господарським комплексом зони відчуження, а також спілкування з населенням про радіаційний стан.

До АЕС він 12 років пропрацював у прокуратурі старшим помічником заступника головного прокурора, а згодом старшим прокурором.

В Україні Наумову оголосили дві підозри — "у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, та у зловживанні владою або службовим становищем" та у шахрайстві й завданні збитків державі у розмірі понад 3,2 мільйона гривень.

Нагадаємо, що Андрію Наумову також інкримінують організацію підробки офіційних документів для уникнення кримінальної відповідальності в Сербії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.08.2024 11:35