Фото: НАБУ

Колишнього посадовця МВС підозрюють у заволодінні 16 млн грн на закупівлях

Національне антикорупційне бюро та Спеціальна антикорупційна прокуратура викрили схему заволодіння державними коштами під час закупівлі комп’ютерного обладнання за завищеними цінами. Оголошено підозру колишньому керівнику державної установи Міністерства внутрішніх справ.

Про це повідомила прес-служба НАБУ.

Імені та прізвища екс-посадовця правоохоронці не назвали. Як встановило слідство, у 2020 році керівник державної установи Міністерства внутрішніх справ у змові з власником та директоркою приватного підприємства забезпечив укладення договору на постачання комп’ютерного обладнання на суму понад 26 мільйонів гривень. 

Однак це обладнання підприємство надалі закупило через фірми-прокладки у виробника за ринковими цінами та поставило замовнику за ціною, штучно збільшеною майже втричі.

Відтак, внаслідок реалізації схеми державі заподіяно 16,6 мільйона гривень збитків.

"Директорку підприємства затримано, суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у сумі три мільйони гривень", — наголосили у НАБУ.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили адвоката одного зі столичних адвокатських об’єднань на пропозиції хабаря у розмірі 200 тисяч доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.06.2024 23:54