Фото: МЗС

Кулеба провів розмову з держсекретарем США: обговорили контрнаступ

Головною ціллю Збройних сил України залишаються контрнаступальні операції. Військове та політичне керівництво держави приділяє цьому особливу увагу.

Таку заяву у Twitter зробив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Він наголосив, що підтримка союзників є визначальним фактором у відбитті повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

"Україна залишається зосередженою на досягненні цілей свого контрнаступу на території України при непохитній підтримці наших американських союзників", — написав Кулеба.

Очільник МЗС України провів телефонну розмову з держсекретарем США Ентоні Блінкеном у суботу, 24 червня: сторони також обговорили ситуацію в Росії на тлі заколоту засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

"Під час нашого сьогоднішнього дзвінка, Блінкен і я обмінявся нашими оцінками подій, що відбуваються в Росії. Ми дуже уважно спостерігаємо за ними", — додав Кулеба.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, похід засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина на Москву демонструє слабкість російської армії в тилу. У російського диктатора Володимира Путіна немає резервів для вирішення внутрішніх конфліктів у Російській Федерації.

Раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що наступ українських військових триває, однак не варто очікувати від нього швидких просувань. Оцінювати те, як проходить операція, можуть тільки самі захисники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Політика, 25.06.2023 08:33