Фото: Дмитро Кулеба. Джерело — МЗС

Кулеба запевнив, що Україна потужно працює зі США для схвалення додаткового фінансування

Україна працює "на всіх рівнях", аби Конгрес США якнайшвидше схвалив додаткове фінансування для України. Бюджет союзників вичерпається вже до кінця цього року.

Таку заяву на прес-конференції з головою МЗС Нідерландіів Ханке Брейнс Слот у Києві зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише "Європейська правда". Очільник українського МЗС наголосив, що робота з американською стороною щодо схвалення фінансування не зупиняється.

"Зокрема минулого тижня я мав на полях міністерської зустрічі НАТО розмову з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. І добра частина цієї розмови була присвячена цьому питанню. Те, що я почув від свого колеги, подає надію", — заявив Кулеба.

Глава МЗС також додав, що це рішення американської політики, американського парламенту, тому потрібно залишити його їм. 

"Але на всіх рівнях з боку України триває робота для того, щоб це рішення було ухвалене своєчасно", — резюмував міністр.

Напередодні голосування у Конгресі щодо фінансування України до США прибули керівник Офісу президента Андрій Єрмак, міністр оборони України Рустем Умєров та спікер Верховної ради Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, у секретному брифінгу в Сенаті США не братиме участь український президент Володимир Зеленський. Раніше він мав намір виступити перед американськими сенаторами.

Раніше Financial Times писав, що суперечки в середині Євросоюзу ставлять під загрозу надання Україні пакету допомоги у 50 мільярдів євро. Остаточне рішення щодо бюджету країни-члени ЄС мають ухвалити на саміті 14-15 грудня. Суперечки всередині ЄС щодо допомоги Україні ставлять під загрозу ключові обіцянки Києву, які вони дали декілька місяців тому, коли потік американської фінансової та військової підтримки України зупинився через політичні розбіжності в Конгресі.

За даними NBC News, переговори про безпеку американського кордону в Конгресі США між Демократичною та Республіканською партіями США зайшли у безвихідь. Це загрожує блокуванням нового пакету допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.12.2023 23:48