Фото: Twitter Кулеби

Кулеба зустрівся з главами МЗС країн Європейського Союзу: про що говорили

У суботу, 13 травня, глава МЗС України Дмитро Кулеба провів зустріч з міністрами країн Європейського Союзу. Головною темою розмови стало постачання боєприпасів Україні.

Про це повідомив Дмитро Кулеба в Twitter.

"Я порушив два ключові питання: артилерійські боєприпаси великої дальності та короткочасне відкриття переговорів про вступ до ЄС. Ми досягаємо прогресу в обох", — заявив він.

Також міністри обговорили постачання літаків F-16, формулу миру, створення спецтрибуналу, нові пакети військової допомоги та розмінування.

Окремо Дмитро Кулеба зустрівся з міністром закордонних справ Швеції, яка наразі головує в ЄС. Очільники відомств обговорили кроки для прискорення безпекової допомоги та європейську інтеграцію України.

Нагадаємо, високий представник ЄС Жозеп Боррель у Стокгольмі заявив, що Європейський Союз повинен підтримувати Україну не лише зараз, а й у довгостроковій перспективі. Важливо підготувати багаторічну програму підтримки, щоби уся Росія і диктатор Володимир Путін розуміли: партнери не втомляться надавати допомогу українцям. Також необхідно країнам-членам ЄС шукати рішення щодо покарання міжнародних злочинців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.05.2023 15:49