Фото ілюстративне зі соцмереж

Ланцюгова реакція каскадних детонацій: британська розвідка оцінила удар по російському складу боєприпасів у Торопці

Обстріл російського складу боєприпасів у Торопці Тверської області Росії матиме суттєвий вплив на операції російських сил. Зокрема, це стосується ситуації в Курській області.

Такий висновок зробило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Британські розвідники зазначили, що уражений у ніч на 18 вересня стратегічний склад боєприпасів у Торопці, який розташований приблизно за 500 кілометрів від України, був одним із найбільших у Росії. Там розмістили понад 30 тисяч тонн снарядів.

За версією експертів, причиною ураження складу стало неналежне зберігання боєприпасів, які залишалися вразливими до ударів дронів, попри модернізацію 2018 року після інцидентів з детонацією.

Вони додали, що це спричинило ланцюгову реакцію каскадних детонацій у системі бункерів, що призвело до величезних втрат боєприпасів.

"Російська протиповітряна оборона продовжує зазнавати труднощів у протидії українським операціям щодо далекобійних ударів, попри те, що стверджує, що перехопила понад 50 БпЛА під час цієї атаки", — наголосили в Міністерстві оборони Великої Британії.

Там підсумували, що удар у цей склад "найімовірніше, негативно вплине на російські наземні операції, особливо в Курській області".

Звіт британської розвідки 21 вересня

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, що цієї ночі безпілотники вдарили по російському складі боєприпасів у Тихорецькому районі Краснодарського краю. Там спалахнули пожежі, досі триває детонація снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.09.2024 13:37