Сергій Лавров. Джерело: росЗМІ

Лавров пригрозив Заходу ядерною зброєю з трибуни ООН

Очільник російського міністерства закордонних справ Сергій Лавров назвав "самогубними" спроби воювати до перемоги з "ядерною державою", якою є Російська Федерація.

Таку заяву росіянин зробив на засіданні Генасамблеї ООН і на прес-конференції, повідомляє ТАСС.

З трибуни ООН Лавров заявив про безглуздість "самовбивчих спроб" воювати до перемоги з ядерною державою, якою є Російська Федерація. За його словами, рішення Заходу щодо ударів углиб РФ покажуть, як там почули заяви глави Кремля Володимира Путіна про ядерну доктрину.

Водночас заяви президента Володимира Зеленського про плани Москви атакувати атомні електростанції України Сергій Лавров назвав "експромтами, що погано виходять". Глава російського МЗС також звинуватив українського лідера в тому, що Зеленський нібито хоче прямого залучення в бойові дії держав НАТО.

Лавров також прокоментував висловлювання кандидата в президенти США Дональда Трампа про нібито готовність припинити війну в Україні. 

"Ми будемо раді будь-яким ініціативам, які приведуть до врегулювання, усунувши першопричини кризи", — додав Сергій Лавров.

Як відомо, нещодавно російський диктатор Володимир Путін знову згадав про застосування ядерної зброї. Зокрема, він заявив про зміни в ядерній доктрині Росії — росіяни планують розширити умови застосування ядерного арсеналу.

Путін заявив, що ця доктрина дозволяє Росії здійснити ядерний удар у відповідь на агресію з боку будь-якої неядерної держави, якщо така агресія відбувається за участю або за підтримки ядерної держави.

Українські офіційні особи пояснили такий крок Путіна відсутністю в нього інших інструментів залякування. Мовляв, це просто така його "страшилка".

Нагадаємо, представник Євросоюзу із зовнішньої політики Петер Стано зазначив, що ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна є безрозсудними та безвідповідальними. Зокрема, плани Росії щодо розширення застосування ядерної зброї викликають занепокоєння на Заході.

Своєю чергою державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що світ потребує роззброєння та закінчення воєн. Погрози ядерною зброєю від російського диктатора Володимира Путіна є "безвідповідальними".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.09.2024 23:29