Сергій Лавров. Джерело: росЗМІ

Літак російського міністра Лаврова відмовилися заправляти у Бразилії

Літак міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова відмовилися заправляти у Бразилії. Причина — ризик потрапити під вторинні санкції США.

Про це повідомило "Радіо Свобода".

"Лавров мав летіти на урядовому Іл-96 зі саміту G20 до Ріо-де-Жанейро на зустріч із президентом країни Лулою да Сілвою. Після того, як лайнер відмовилися заправляти, бразильська сторона запропонувала Лаврову летіти на зустріч як "попутник" літаком міністра закордонних справ Бразилії Мауро Вієйри", — йдеться в повідомленні.

Після розмови з да Сілвою російського чиновника все ж забере його літак, який дозаправлять в іншому місці.

Раніше влада Бразилії звинуватила ймовірного російського шпигуна Сергія Черкасова, який відбуває в країні п'ятирічний тюремний термін за підроблення документів. Нове звинувачення стосується відмивання грошей, тому росіянин тепер не зможе претендувати на дострокове звільнення.

Таке ж звинувачення висунули співробітнику російського посольства в Бразилії Івану Четверікову. Слідство вважає, що він щомісяця вносив гроші в один із банків Ріо-де-Жанейро, а Черкасов їх знімав. При цьому Четверіков залишив Бразилію минулого року.

Нагадаємо, наприкінці минулого року міністр закордонних справ Бразилії Мауро Вієйра заявив, що російського диктатора Володимира Путіна не заарештують на саміті "Великої двадцятки" у Бразилії, попри те, що країна є підписантом Римського статуту. Керівництво країни не проявлятиме жодної ініціативи в цьому питанні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.02.2024 21:49