Євгенія Гуцул. Джерело: росЗМІ

Лідерка Гагаузії пригрозила Кишиневу через можливе зближення Молдови та Румунії

Голова Гагаузії Євгенія Гуцул наголосила, що вживатиме заходів, якщо фактичне зближення Молдови та Румунії триватиме й надалі. За її словами, більшість громадян начебто проти вступу Молдови у Європейський Союз і збільшення контактів із Румунією.

Про це Євгенія Гуцул сказала у коментарі російським пропагандистським ресурсам.

"Якщо Молдова піде на зближення з Румунією, як про це нещодавно у місцевих ЗМІ казав Марчела Чолаку, представник Румунії, він стверджував про те, що Молдова — це Румунія, то, звичайно, ми будемо вживати якихось заходів, тому що ми хочемо жити в незалежній Республіці Молдова", — заявила вона.

За її словами, більшість мешканців Гагаузії та Молдови нібито виступають проти того, щоби Молдова вступила до Європейського Союзу.

Вона зазначила, що у жовтні мають відбутись вибори президента, де також проведуть референдум про те, чи вступати до ЄС.

"Там ми чітко розуміємо, що буде одне запитання про вступ до Євросоюзу. Але від більшості громадян Молдови можу сказати, що люди не хотіли би цього. Ми хочемо жити в суверенній, нейтральній, незалежній країні, де ми будемо дружити з усіма нашими сусідами: і з Російською Федерацією, і з Україною, і з Румунією, і з ЄС, і з іншими. Нам не потрібні жодні військові блоки. Ми проти цього", — заявила Гуцул.

На конкретне запитання, чи буде Гуцул звертатися про допомогу до Російської Федерації вона відповіла:

"Я сподіваюся, до цього не дійде, я сподіваюся на здоровий глузд нашої влади, але якщо до цього дійде, то звертатимемося до всіх країн, включаючи Росію".

Нагадаємо, що референдум про вступ Молдови до Європейського Союзу може відбутися 20 жовтня цього року. Ініціатива провести такий плебісцит надійшла від президента Майї Санду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.04.2024 09:38