Олександр Лукашенко. Джерело: росЗМІ

Лукашенко дав несподівану відповідь на запитання про те, "чий Крим?"

З погляду міжнародної юриспруденції Крим не належить Росії. Оскільки у світі не визнають цю територію російською, це питання "врегульовано" односторонньо.

Про це заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко інтерв'ю російським пропагандистським ресурсам.

"Де-факто Крим російський, де-юре — ні. Тому що юридично ці питання односторонньо врегульовані", — раптом зазначив він.

За його словами, найбільша проблема полягає в тому, що міжнародна спільнота не визнає півострів російською територією.

На запитання журналіста, чи поїде Лукашенко до Криму, той відповів, що їхати туди нібито не боїться, але наразі потреби в такій поїздці немає.

Такі висловлювання самопроголошеного білоруського очільника здивували ще й тому, що 2021 року Лукашенко заявляв протилежне. Він зауважував, що після так званого "референдуму" 2014 року Крим де-юре став російським.

Раніше журналіст BBC Стівен Розенберг на полях саміту БРІКС у Казані запитав Лукашенка як близького знайомого Путіна, чи шкодує той, що розпочав війну проти України. Лукашенко відповів, що не спілкувався з ним на цю тему. Але припустив, що Путін шкодує про втрати, оскільки він "жива людина". Водночас самопроголошений президент Білорусі наголосив, що російський лідер "твердо вважає, що він має рацію".

Нагадаємо, що, крім того, Олександр Лукашенко не вірить у залучення російським диктатором Володимиром Путіним північнокорейських військ до російсько-української війни. Адже в такому разі Північноатлантичний альянс відповість введенням своїх військ до України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2024 18:53