Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

Макрон несподівано відклав візит в Україну: в чому причина

Президент Франції Еммануель Макрон відклав візит до України. Раніше поїздку планували на 13-14 лютого, однак зараз є інформація, що вона не відбудеться.

Про це повідомило видання Challenges.

У Єлисейському палаці кажуть, що візит Макрона відклали з міркувань безпеки. Журналісти зазначають, що таке рішення викликало багато запитань як у французьких, так і в українських дипломатів.

Французько-українська ділова асоціація Medef International також скасувала візит до України.

У Challenges додали, що Макрон спочатку мав відвідати Одесу, а потім вирушити до Києва. Французький президент також планував оголосити про створення фонду у 200 мільйонів євро, що виплачується у вигляді пожертвувань для цивільних проектів.

Окрім того, очікувалося, що Макрон офіційно оголосить про прихід Французького агентства розвитку (AFD) як координатора французької допомоги Україні.

Варто відзначити, що президент Франції Еммануель Макрон відвідував Україну влітку 2022 року. Тоді разом з ним до Києва приїхали канцлер Німеччини Олаф Шольц та попередній прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі.

Нагадаємо, що вчора президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Він зазначив, що Україна високо оцінює започаткування Францією та США "Коаліції артилерії", у межах якої Париж передасть Україні десятки артилерійських систем "Цезар" і снарядів до них.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.02.2024 15:18