Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Макрон та Мелоні зустрічалися з Орбаном напередодні саміту ЄС, — ЗМІ

Ввечері, 31 січня, перед самітом Євросоюзу, лідери Франції та Італії Еммануель Макрон та Джорджа Мелоні провели бесіду з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном.

Про це пише угорське проурядове видання Index.

Перемовини відбулися в Брюсселі в межах підготовки до позачергового саміту ЄС, головне питання якого – схвалення чотирирічної програми фінансової допомоги Україні на 50 мільярдів євро.

Результати тристороннього спілкування наразі не відомі. Проте сам Орбан на власній Facebook-сторінці оприлюднив спільне фото з Мелоні.

"Зустріч з прем'єр-міністеркою Джорджією Мелоні напередодні саміту ЄС", — йдеться у дописі Орбана.

Водночас про перемовини із Макроном угорський прем’єр не згадав.

Зазначимо, 1 лютого у Брюсселі проходить позачергове засідання Європейської ради. Його мета — розв'язати питання виділення Україні 50 млрд євро на період у чотири роки. Питання перегляду багаторічного бюджету ЄС стоїть першим на порядку денному. Програма допомоги Україні на 50 мільярдів євро Ukraine Facility має створити фундамент для швидкого відновлення та розвитку української економіки. Пакет має покрити потреби України на 2024−2027 роки.

Нагадаємо, за даними Wall Street Journal Європейський Союз погрожує Угорщині наслідками, якщо вона заблокує пакет допомоги Україні на суму 54 мільярди доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.02.2024 12:35