Фото: Еммануель Макрон. Джерело: Офіс президента України

"Ми всі час від часу помиляємося": Макрон висловився щодо обмовки Байдена, коли той представив Зеленського "президентом Путіним"

Президент Франції Еммануель Макрон закликав людей не надто суворо судити президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена за його обмовки, адже він є людиною з досвідом, яка займається питаннями, у яких добре розбирається.

Як повідомляє "Укрінформ", коментарі Макрона пролунали на саміті НАТО, який пройшов у Вашингтоні з 9 по 11 липня.

"Ми всі час від часу помиляємося. Це вже ставалось зі мною, і це, без сумніву, може станеться зі мною завтра", — наголосив лідер Франції.

Зокрема, Макрон наголосив, що довго розмовляв з Байденом та бачив, як американський політик спілкується у кулуарах. 

"Я побачив, як і завжди, президента, який займається питаннями, у яких він добре розбирається, людину з досвідом. Його знання Європи та відданість їй є зразковими, і я мушу сказати, що Франції, Європі та Україні дуже пощастило мати адміністрацію з таким відданим справі президентом", — додав Макрон.

Напередодні Джо Байден під час свого виступу на події Ukraine Compact на полях саміту НАТО в Вашингтоні помилково назвав президента України Володимира Зеленського "президентом Путіним". Казус трапився під час передачі слова главою Білого дому українському лідеру.

"Я хочу передати слово президентові України, який має стільки ж мужності, скільки й рішучості. Пані та панове, президент Путін", — сказав зі сцени Джо Байден.

Варто зазначити, що американський президент швидко відреагував на власну помилку та одразу виправився. Байден заявив, що Зеленський переможе Путіна. Варто наголосити, що обмовка чинного американського президента сталася на тлі критики після провальних президентських дебатів з кандидатом від республіканців Дональдом Трампом. Після цього в Демократичній партії порушили питання щодо можливої заміни кандидата на президентських перегонах у США.

Нагадаємо, 12 липня Володимир Зеленський повідомляв, що на полях саміту НАТО, який проходив у Вашингтоні 9-11 липня, він провів зустріч з лідером Франції Еммануелем Макроном та главою італійського уряду Джорджею Мелоні. Політики обговорили виконання рішень Саміту миру, а також підготовку наступного оборонного пакета, безпекову співпрацю та навчання українських військових.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.07.2024 15:09