Фото: ua.news

Мінфін США визнає ПВК "Вагнера" міжнародною злочинною організацією

Міністерство фінансів США визнає російську приватну військову компанію "Вагнера" "транснаціональною злочинною організацією".

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє CNN.

"Це рішення підтверджує трансконтинентальну загрозу, яку представляє "Вагнер", у тому числі через постійну модель серйозної злочинної діяльності", — сказав Кірбі.

До того ж наступного тижня Мінфін США планує запровадити нові санкції проти ПВК "Вагнера" та її поплічників.

Зазначається, що оголошення ПВК "Вагнера" транснаціональною злочинною організацією згідно з указом президента США заморожує будь-які американські активи й забороняє американцям надавати кошти, товари або послуги цій групі.

Нагадаємо, керівник незалежної міжнародної розвідувальної спільноти Bellingcat Христо Грозєв повідомив, що у Росії розпочинається нове протистояння між "кухарем Путіна" Євгеном Пригожиним та російським диктатором Володимиром Путіним. На його думку, Пригожин може навіть усунути Путіна з посади. Він додав, що фактором, який виказує чималий вплив Пригожина на керівництво Кремля, є те, що Міноборони РФ відмовилося від заявленої "перемоги" у Соледарі й віддало перевагу "вагнерівцям".

Додамо, Росія могла відправити на війну в Україну близько 50 тисяч військових так званої ПВК "Вагнера". Це незаконне збройне формування фінансується шляхом корупції при держзамовленнях.

Світ, 20.01.2023 22:35