Дмитро Кулеба. Джерело: lrt.lt

Міністр Кулеба провів важливі перемовини з колегою з Нідерландів: що обговорювали

У вівторок, 20 серпня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з очільником зовнішньополітичного відомства Нідерландів Каспаром Вельдкампом.

Про це Дмитро Кулеба повідомив на своїй сторінці в мережі X. За словами українського міністра закордонних справ, із нідерландським візаві він обговорив "розвиток програми F-16, а також зусилля, скеровані на забезпечення України додатковими засобами протиповітряної оборони".

Також міністри скоординували подальші кроки для розширення підтримки української "Формули миру".

"Україна залишається зосередженою на відновленні справедливого та тривалого миру. Я вдячний Нідерландам за підтримку", — додав Кулеба.

Як відомо, Нідерланди разом із Данією очолюють "коаліцію винищувачів", яка вже передала Україні перші винищувачі F-16. Новий нідерландський уряд, сформований після дострокових виборів наприкінці минулого року, вже підтвердив подальшу підтримку Києва, зокрема військову.

Як відомо, 13 серпня міністр Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з головою дипломатії Євросоюзу Жозепом Боррелем. Представник України розповів йому про події, які відбуваються у Курській області.

Нагадаємо, раніше Кулеба заявляв, що Україна здатна нищити російські сили ще в зародку їхніх агресивних планів. Для цього потрібно сміливіше діяти на території ворога, а також мати належну військову підтримку від західних союзників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.08.2024 19:36