Оксен Лісовий. Джерело: Facebook

Міністр Лісовий висловився щодо скасування обов’язкової форми одягу в школах

В Україні можуть скасувати дрес-код у школах. У Міністерстві освіти та науки вважають, що в нас будується вільне суспільство творчих і високопродуктивних людей, тому будь-які обмеження недоречні.

Таку думку висловив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий на четвертому Саміті перших леді та джентльменів у четвер, 12 вересня, в Києві. Його цитує "Інтерфакс-Україна". Він підтримує вільний вибір одягу учнями для відвідування школи.

"Скасування дрес-коду — це цінності. За які цінності ми воюємо? Якщо свобода — то дитина має відчувати себе вільно. Зовнішні рамки — це набір цінностей для іншого суспільства, а ми будуємо вільне суспільство творчих і високопродуктивних людей", — сказав Лісовий.

Міністр наголосив, що вільний вибір шкільного одягу — це прагматичне питання.

"Якщо ми зі школи ставимо рамки, вимоги, планку, а не інтегруємо саморегулятори в дитину через цінності та виховний процес, то ми таке суспільство не сформуємо", — наголосив він.

Лісовий зазначив, що дрес-код скасовано також для предмета "Захист України".

Раніше, 11 вересня, Служба освітнього омбудсмена заявила, що заборона відвідувати учнем заняття через відсутність шкільної форми порушує його право на освіту, а також, що одяг для школи є вільним вибором дитини та батьків.

Нагадаємо, у серпні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявляв, що учні, які перебувають за кордоном, вивчатимуть український компонент шкільної програми. Він займатиме 6-8 годин на тиждень. Решту предметів вони зможуть опанувати в школах країн, де наразі проживають. Цю частину навчання їм зарахують автоматично.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.09.2024 21:33