Джо Байден і Сі Цзіньпін. Джерело: Kyodo News

Місце зустрічі — Сан-Франциско: японські медіа назвали дату переговорів Байдена зі Сі Цзіньпінем

Американський президент Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін проведуть особисту зустріч цього місяця. Ймовірно, це станеться 15 листопада.

Таку інформацію оприлюднило японське видання Kyodo News. Воно посилається на американських чиновників.

За інформацією джерел журналістів, переговори пройдуть у рамках форуму Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва, який відбудеться у Сан-Франциско 11-17 листопада. Найімовірніше, зустріч відбудеться 15 листопада. США та Китай ведуть останні приготування.

Китай ще не підтвердив участь Сі Цзіньпіна у саміті, але минулого тижня Білий дім заявив, що дві країни домовилися про зустріч своїх лідерів у Сан-Франциско.

Це буде перша за рік зустріч Байдена та Сі Цзіньпіна. Востаннє лідери розмовляли на саміті G20 на Балі у листопаді 2022 року. Сі Цзіньпін не відвідував США з 2017 року.

Як відомо, між США та Китаєм триває конфлікт, зокрема, через Тайвань, Південнокитайське море, світовий вплив, економіку тощо. Останнім часом сторони намагаються налагодити контакти.

Наприкінці жовтня китайський дипломат Ван І відвідав Вашингтон, де провів окремі переговори з Байденом, державним секретарем Ентоні Блінкеном і радником Білого дому з національної безпеки Джейком Салліваном.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Сі Цзіньпін заявив, що Китай готовий співпрацювати зі США. Обидві країни долають свої розбіжності й працюють разом, щоб "відповісти на глобальні виклики".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.11.2023 10:11